Un zvon confirmat – Lukas Zima a semnat un contract cu FC Petrolul – și altul (încă) nu. „Lupii” au acum și portar foarte înalt: un ceh de 1,96 metri! Mureșeanul ex-dinamovist Sergiu Hanca se lasă așteptat la Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Un zvon confirmat – Lukas Zima a semnat un contract cu FC Petrolul – și altul (încă) nu. „Lupii” au acum și portar foarte înalt: un ceh de 1,96 metri! Mureșeanul ex-dinamovist Sergiu Hanca se lasă așteptat la Ploiești

Încă dinaintea plecării lotului de fotbaliști al FC Petrolul spre cantonamentele din Slovenia și Austria apăruse zvonul că clubul găzarilor urma să transfere, din moment în moment, un portar ceh, Lukas Zima (foto la titlu, în dreapta; 29 de ani), care apărase vreme de un deceniu în Italia. Dar venea la echipa din Ploiești de la una de eșalon secund din Țările de Jos, mai precis VVV Venlo. Până la urmă, Zima a fost prezentat, de președintele executiv Claudiu Tudor, aflat la fața locului, abia după cinci zile de la sosirea petroliștilor la Rogla. Important este însă că zvonul se confirmă, chiar dacă nu s-a specificat și pe ce perioadă a fost semnat contractul! Nu la fel s-a întâmplat și cu un altul, jucătorul despre care se speculase că va ajunge în tabăra ploieștenilor, mijlocașul de bandă Sergiu Hanca (foto jos, în text; 31 de ani), dat afară de la CSU Craiova, nefăcându-și apariția în Slovenia.

După ce, în sezonul trecut, antrenorul portarilor de la Petrolul, Cătălin Grigore, a avut sub pregătiri, odată cu despărțirea de Raul Avram, apărători ai buturilor mai puțin înalți pentru postul lor, precum Octavian Vâlceanu (1,87 metri), Andreas Leitner (1,84 metri) și Andrei Jercălău (1,77 metri), orientarea  a fost alta în această pauză competițională. Dar asta numai în cazul cehului de-abia sosit, Lukas Zima (1,96 metri). În schimb, al doilea goal-keeper adus în această vară, George Gavrilaș (foto sus, în text), este mai scund cu doi centimetri decât portarul împrumutat în ediția precedentă a SuperLigii de la FC Voluntari, titularul postului de atunci, Vâlceanu. Calculele înclină spre prezența între buturi, începând de la jumătatea lunii viitoare, a ultimului sosit la Rogla, experiența în Europa și talia impresionantă ale sale fiind atuuri demne de luat în considerare.

După ce s-a dovedit a fi – zice-se – un rebel, motiv pentru Mirel Rădoi, cel care o preluase pe CSU Craiova, să-l scoată din lot, deși a fost reprimit odată cu renunțarea la post a ex-selecționerului, Sergiu Hanca (foto jos, în text) a fost utilizat puțin în 2023. Altfel, un mijlocaș cu prestații apreciate în orașul natal, Târgu Mureș, la FCM și ASA, apoi la Dinamo București și la Cracovia, în Polonia, Hanca nu a confirmat și în Bănie, fiind pus pe liber. Însă, numai după ce a luat – se spune – o „căruță” de bani de la olteni, pentru a-și rezilia contractul aflat în derulare. Este posibil ca zvonul cu venirea mureșeanului la Petrolul să fie legată de numele lui Marian Copilu, conducător la „Craiova lui Rotaru” până să devină numărul 1 de la clubul găzarilor. Tot de numele domniei sale s-a legat și sosirea la Ploiești a lui Paul Papp și a brazilianului Jefferson Nogueira Junior, primul ex-echipier al CSU, iar al doilea, aproape să fie legitimat, anul trecut, la aceeași formație. Totuși, deocamdată cel puțin, îl trec pe Hanca la capitolul „zvonuri neconfirmate”.

Foto; www.fcpetrolul.ro și www.digisport.ro