Zvonuri despre eventuale transferuri de fotbaliști seniori, la FC Petrolul. Doi jucători de L1 și o prelungire de contract, în capul listei!

Dragos Trestioreanu -

Zvonuri despre eventuale transferuri de fotbaliști seniori, la FC Petrolul. Doi jucători de L1 și o prelungire de contract, în capul listei!

Dacă, în ceea ce privește transferul de fotbaliști seniori la FC Petrolul nu a transpirat mai nimic la trei zile de la data primului antrenament desfășurat pe arena Ilie Oană de un lot al „lupilor” alcătuit în mare parte din actuali și foști juniori din propria pepinieră, o să încerc acum să vă ofer câteva nume de posibile achiziții la cotă 0. Unele așa cum le-am putut afla pe surse, cu precizarea că niciunul dintre jucători nu a semnat încă vreun contract cu clubul găzarilor.

Astfel, se zvonește că totuși lui Armando Vajushi i s-ar fi propus o prelungire de contract, iar albanezul ar fi chiar foarte aproape de a accepta noua ofertă și a continua, pe cale de consecință, la Petrolul. În afara acestuia, s-ar mai fi negociat la dorința noului antrenor principal, se spune,  și cu tandemul din centrul defensivei prim-divizionarei Chindia Târgoviște: Alexandru Benga (foto sus, în text, alături de Viorel Moldovan)-Andrei Pițian (foto jos, în text). Deocamdată, cel din urmă se mai gândește însă asupra oportunității coborârii unui eșalon în eventualitatea că va semna un angajament cu echipa „galben-albaștrilor”. Cel dintâi, un fost petrolist în două mandate chiar la defuncta SC FC Petrolul, se aude că ar fi totuși tentat de a accepta o ofertă superioară de la un club de prim eșalon. Se mai zice, altfel, și că ar fi negocieri și cu un alt fost petrolist, ex-coechipier, pe „Ilie Oană”, cu Benga, dar numele respectivului este ținut la secret. Ca și, evident, ale altor seniori, care reprezintă acum o țintă pentru conducerea Petrolului!

Aproape cert ar fi că va semna Serge Yvann Ekolo, urmând a se vedea sub ce formă însă, fie împrumut de la Astra Giurgiu, fie definitiv. Oricum, ținând cont că au plecat 11 fotbaliști – nemailuându-l, de-acum, în calcul pe Armando Vajushi – și noul președinte executiv al FC Petrolul, Costel Lazăr, a vorbit, la instalarea lui Viorel Moldovan ca antrenor principal, despre o „restructurare totală”, în sensul întineririi efectivului, stau să mă întreb care or fi junii aceia și de unde vor fi ei. De la alte cluburi sau din propriul centru de copii și juniori? Când vom afla și acest răspuns, ne vom da seama perfect asupra justeței asumării obiectivului promovării! În altă ordine idei, sâmbătă, 15 august 2020, la încheierea mini-cantonamentului local, Petrolul lui Viorel Moldovan va combate cu o proaspătă divizionară C, CSO Plopeni, devenită a doua formație prahoveană de la acest eșalon, după CS Blejoi!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.bazarmedia.ro și www.realitateasportiva.net