Zvonuri despre sosiri și plecări de la clubul găzarilor, în pauza de iarnă. Deocamdată, vizate drept țintă ligile a doua și a treia

Dragos Trestioreanu -

Zvonuri despre sosiri și plecări de la clubul găzarilor, în pauza de iarnă. Deocamdată, vizate drept țintă ligile a doua și a treia

Lunile decembrie și ianuarie, din fiecare an, sunt întotdeauna cele mai gustate de către amatorii de zvonuri din lumea fotbalului. Nici nu se intră bine în vacanța de iarnă, căci se și dă drumul la speculațiile cu privire la cine vine și la cine pleacă de la oricare echipă din lumea fotbalului autohton. Nu puteau, cred, face notă discordantă nici simpatizanții culorilor galben-albastre ale Petrolului. Cei care deja nu mai acceptă să nu afle… totul, până la data reunirii lotului, adică undeva în jurul datei de 7 ianuarie 2018.

Față de acum un an, cam pe vremea aceasta, atunci când s-au făcut publice câteva achiziții la FC Petrolul, portarul Raul Avram și mijlocașul Daniel Cîrjan, la care s-a renunțat, eronat, dacă mi se permite, în vara acestui an, de data aceasta știrile au „pornit” cu două rezilieri. Mai precis, cele bine cunoscute ale lui Cristian Danci – cel care a semnat imediat cu SCM Gloria Buzău, lider al uneia dintre seriile Ligii a III-a, la care va fi coechipier cu ex-petrolistul Răzvan Catană, unul dintre fotbaliștii de bază de acolo – și Antonio Cruceru. Desigur, vor mai urma și alte plecări, cum și sosiri vor mai fi, în contrapartidă, ca să zic așa. După Danci și Cruceru, se aude că și tânărul mijlocaș Mihai Ene, împrumutat în inter-sezon de la Viitorul lui Gică Hagi, se va despărți, din nou, de trupa „lupilor”. Adică, așa cum o făcuse și iarna trecută la cererea sa, înainte de a fi fost legitimat. Ploieștean de origine, Ene nu a prins nici măcar o secundă pe gazon, din vară și până la ultimul meci din acest an, inclusiv, el stând numai de două ori, parcă, pe banca de rezerve, într-un meci din Cupa României, respectiv din campionat. Firesc, nu putea urma decât despărțirea, părându-se că, în loc să aibă o vacanță liniștită, mijlocașul central trebuie să caute, în stânga și în dreapta, o echipă la care să mai și joace, bineînțeles la un nivel competițional ceva mai înalt. Dar, cu siguranță că nu va fi singurul din efectiv care va proceda astfel.

În schimb, în privința achizițiilor, vorba vine, deoarece vor fi transferați, evident, numai fotbaliști liberi de contract, se speculează că unul dintre cei care vor sosi ar fi golgheterul Daco-Geticii, cel care ne-a dat gol în tur, la București. Este vorba despre Adrian Voicu – adus în vară de la FC Voluntari, la care a fost coechipier cu actualul căpitan al „lupilor”, Laurențiu Marinescu -, el fiind un atacant cu lipici la gol. Apărut parcă de niciunde, Voicu a dat goluri și în primul eșalon. Acum, depinde, dacă așa o și fi, care sunt condițiile contractuale ale lui Voicu la clubul lui Ionel Ciuclea, îndoindu-mă că Petrolul ar putea plăti bani chiar și pentru un dovedit om de gol. Tot despre oameni de gol, dar mai tineri, incluși în categoria „U 21”, se mai specula în aceste zile că ar fi în atenția conducerii ploieștene. Dacă despre atacantul George Paraschiv, cel care ne-a înscris o „dublă” pe arena Ilie Oană, în acel copios 6-2 pentru „lupi”, în dauna Luceafărului Oradea, nu se cunosc prea multe detalii, posibil însă a fi proprietate a lui… Niculae Sarcină, finanțatorul (și al) Energeticianului, în schimb, în cazul zvonului mijlocașului ofensiv Mihăiță Năstase, de la Unirea Slobozia, „elanul” ne-a fost – glumind – tăiat de către președintele executiv al ialomițenilor, Ilie Lemnaru. Acesta a declarat pentru www.gazetaph.ro, că „nu ne-a contactat nimeni de la Petrolul, nici pe mine, nici pe altcineva din club, în privința lui Mihăiță (n.r. – Năstase). Numai o echipă din liga întâi, nu are importanță numele, ne-a cerut să îl lăsăm să meargă într-un cantonament și apoi să se decidă oportunitatea unui transfer. Năstase este un fotbalist tânăr talentat, iute, cu simțul porții adverse și probabil că reușitele sale din amicalul cu ploieștenii, din iarna trecută, de la Buftea, l-au adus în atenția conducerii Petrolului. Numai că, până acum, repet, niciun contact dinspre partea ploieșteană”.

În sfârșit, vorba șefului Executivului găzarilor, Cristi Vlad, mai este timp destul și pentru plecări, și pentru sosiri. Separat, voi trata, curând, situația unui alt posibil transfer, care ar fi, în privința CV-ului, și cel mai important. Asta, evident, până la a apărea altceva mai sonor – gen Juan Albin, în prezent în prima ligă din Cipru, sau Ioan Hora, liber de contract după despărțirea, din 21 septembrie 2018, de o echipă din Superliga Turciei, Akhișarspor, transferuri în a căror finalizare nu prea cred.    

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.informatiazilei.ro și www.infoialomita.ro