Zvonuri, zvonuri, zvonuri…

Redactia -

Zvonuri, zvonuri, zvonuri…

A fost campania electorala pentru prezidențiale. S-a dus. S-a dus și turul I, s-a dus și turul al II-lea. Acum, evident, să ne mai apucăm (și) de treabă. Cei care am stat pe tușă, adică, și am privit. Așa cum se întâmplă la fotbal. Și la fotbal, de fapt. Cum am putea să ne apucăm de treabă, în cel mai pur stil strămoșesc? Dând drumul la… zvonuri, hrana noastră cea de toate zilele. Deci, zvonuri, vorba unui săptămânal local!
Mai acum câteva timp, s-a cârcotit că, în realitate, scandalul – bine că a fost doar vocal! – dintr-un vestiar de stadion de la Zagreb dintre de-acum doi „ex”, Marius Nicolae (foto jos, în stânga; www.fcpetrolul.ro) și Ovidiu Hoban, nu ar fi fost decât praf în ochii suporterilor Petrolului. Că fotbalistul voia realmente să plece – știți unde, la mai bine, normal! -, dar dacă intenția se punea și în practică în plin campionat, dorit a fi sfârșit pe locul 1, ar fi picat ca nuca în perete. Cu același prilej, s-a asezonat sporirea cotei de antipatie față de managerul sportiv a celor care iubesc culorile galben-albastre. Astfel încât, se zicea pe-atunci că, ocărându-se ca la ușa cortului, ambii își puteau atrage oprobriul maselor de simpatizanți ai clubului găzarilor. Zis și făcut, numai că efectul nu a fost decât pe jumătate cel scontat. Nicolae, contestat la greu, chiar dincolo de normele bunului simț, pe când Hoban – adulat, mesajele de susținere în favoarea lui fiind aproape fără număr. Așa cum, în realitate, doar cel din urmă se voia dus de aici, s-a procedat la un compromis: au… plecat amândoi! O fi fost, nu o fi fost așa?
Mario_si_Capra_fcpetrolul.roDacă ar fi să ne luăm după ștatele de plată pe care ex-polivalentul Petrolului le semnează în Țara sfântă, iar cariera lui la nivel de echipă națională nu i-a fost afectată defel, mai să dăm crezare cârcotașilor. Altfel, dacă aruncăm un ochi pe siteul publicației de scandal Cancan și-l vedem în poze și pe Mario, după – zice-se – o rundă de negocieri între presupusul viitor antrenor al „lupilor”, de la iarnă încolo, Claudiu Niculescu, și patronul Daniel Capră (foto jos, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), ne vine să-i credem și pe cei care speculau că ex-managerul sportiv doar și-ar fi mutat biroul din globul de sticlă de pe arena Ilie Oană la… domiciliul lui din București! Acolo unde ar lucra cu spor pentru binele „fostului club”!
Tot pe linia zvonurilor, dar cu un anume miez de adevăr, s-ar putea înscrie și informația potrivit căreia Mircea Sandu a făcut lobby pentru preluarea Petrolului de către Adrian Porumboiu. Chiar fostul președinte al FRF a recunoscut, nu-i așa? Că Porumboiu a negat cu vehemență o astfel de eventualitate nu ar fi exclus să fie tocmai semnul pe care-l face… un bulgar, care dă din cap, dintr-o parte în alta, când răspunde afirmativ! În lumea fotbalului, când se zice da  este adesea  nu, și invers. Așa se cam întâmplă. Astfel am fost obișnuiți, ce mai tura-vura! Dacă Dan Capră ar fi presat să renunțe la echipă, așa cum zice „Nașul”, de ce s-ar mai fi fus, una-două, la București, să discute cu vreun antrenor, câtă vreme are deja unul în curte? Și semnat până la vară. Ar fi ilogic să vrea să scape de Gigi Mulțescu după doar câteva etape, tehnicianul fiind, oricum, în grafic. Mai aproape de realitate o fi că altcineva ar fi pus deja ochii pe SC FC Petrolul și i-ar face… ochi dulci. Doar-doar va ajunge la un mariaj. Oricum, înstrăinarea clubului găzarilor nu se va face de azi, pe mâine și, în niciun caz, nu după cum ar vrea Porumboiu sau Capră. De reflectat… Vă încumetați?