Graba strică treaba! Directorul sportiv al FC Petrolul s-a lăsat pradă unor zvonuri false privind mutarea meciului contra gazdei Chindia la Buzău. Și-a promis că va cere proprietarului arenei Ilie Oană rezilierea contractului de închiriere a echipei din Târgoviște!

Dragos Trestioreanu -

Graba strică treaba! Directorul sportiv al FC Petrolul s-a lăsat pradă unor zvonuri false privind mutarea meciului contra gazdei Chindia la Buzău. Și-a promis că va cere proprietarului arenei Ilie Oană rezilierea contractului de închiriere a echipei din Târgoviște!

După meciul de la Târgu Jiu, câștigat de FC Petrolul, echipă al cărei director sportiv este din vara lui 2021, din Liga a II-a, Claudiu Tudor (foto sus) – supărat peste măsură – a declarat că va solicita Primăriei Ploiești să rezilieze contractul de închiriere a arenei Ilie Oană (foto mijloc) de către Chindia Târgoviște. De ce? Ar fi cerut așa ceva pentru că a dat crezare unor zvonuri conform cărora dâmbovițenii intenționau să mute partida directă cu trupa „lupilor”, din etapa a VIII-a, de miercuri, 31 august, ora 16.30, de la Ploiești, la Buzău. Furios, Tudor spera că va găsi înțelegere la primărie, proprietarul stadionului care este gazdă și pentru Petrolul, și pentru Chindia. Pentru cea din urmă încă din vara lui 2019, adică de când vecinii de județ de la Vest au promovat în Liga 1, arena Eugen Iordache, din Târgoviște, nefiind încă terminată!

Pe undeva, nervii exteriorizați în fața camerelor de luat vederi, săptămâna trecută în Gorj, erau justificați, deoarece – chiar dacă aveau dreptul regulamentar – era neelegant pentru târgovișteni să schimbe locul de desfășurare, ca gazdă, numai pentru un joc, iar apoi, sa revină bine-mersi, în aceeași calitate, într-o etapă imediat ulterioară. Dacă onor constructorii din județul vecin nu s-au grăbit să termine modernizarea stadionului din orașul Chindiei, până la ora meciului cu formația domiciliată în urbea care îi găzduiește pe jucătorii lui Adrian Mihalcea, nu se făcea de a-i văduvi pe ploieșteni de un duel în condiții perfecte, pe un stadiom cu adevărat demn de secolul XXI. Și chiar și pe suporterii echipei lui Adrian  Mihalcea, cărora le-ar fi fost și mult mai greu, dar și mai costisitor, să meargă la Buzău, la ora disputei dintr-o zi de lucru, Ploieștii fiind mai aproape cu circa 71 de kilometri de Târgoviște!

Până la urmă, s-a constatat că zvonurile privind schimbarea localității de desfășurare a confruntării din runda cu numărul 8, dintre Chindia și FC Petrolul, fuseseră false, de fapt! Totul s-a elucidat după o convorbire a directorului sportiv al „lupilor”, cel care – ca și atunci când era pe teren – pune mult suflet în slujba echipei, cu șeful Executivului clubului dâmbovițean. „Am discutat cu președintele celor de la Chindia, Marcel Ghergu (foto jos), și dânsul mi-a confirmat faptul că meciul se va juca pe stadionul Ilie Oană!” – a declarat Claudiu Tudor, luni, 22 august, pentru www.fcpetrolul.ro, adăugând și că „recunosc, am fost și noi puțin păcăliți de anumite zvonuri ce au circulat în această perioadă, dar, acum e cât se poate de clar, partida va fi la Ploiești! Nu este neapărat un avantaj pentru noi, pentru că și cei de la Chindia joacă de atâta timp aici și sunt obișnuiți cu stadionul, ci este, în primul rând, un lucru benefic atât pentru suporterii din Ploiești, cât și pentru cei ce vor veni de la Târgoviște, cu siguranță dornici să asiste la un spectacol fotbalistic în condițiile optime pe care le oferă arena Ilie Oană!”. Glumind puțin, deși repet că a fost cumva de înțeles frustrarea lui Tudor, însă – câteodată – graba strică treaba!

Foto: www.ligaluiadita.ro, www.csmploiesti.ro și www.ripostapenet.ro