Atenţie! Bancnote false de 100 şi 50 de lei. Intervenţie a Poliţiei

Redactia -

Atenţie! Bancnote false de 100 şi 50 de lei. Intervenţie a Poliţiei

La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Brașov, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de monede, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

În fapt, la data de 21 iulie a.c., două persoane, din municipiul Brașov, ar fi achiziționat un autoturism, din municipul Ploiești, contravaloarea acestuia fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei.

La scurt timp după comiterea faptei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafăcute, în cupiură de 100 de lei.

Autoturismul care a făcut obiectul tranzacției a fost predat persoanei vătămate.

Ca urmare a datelor obținute, la locuința persoanelor bănuite a fost efectuată o percheziție domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate o multifuncțională color, două cartușe de imprimantă, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote în cupiură de 100 și 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei și 5 bancnote falsificate de 50 de lei.

Cercetările au fost extinse, fiind descoperite și alte bancnote falsificate plasate la diferite societăți comerciale, din municipiul Brașov, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracțională.

După finalizarea audierilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, iar, la data de 23 iulie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus ca unul din bănuiți să fie cercetat sub control judiciar, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploiești, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală şi de prezumţia de nevinovăţie.