Bărbat săltat de poliție pentru difuzarea de programe radio pirat

Daniel Dimache -

Bărbat săltat de poliție pentru difuzarea de programe radio pirat

 

La data de 3 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat o percheziție, într-o comună din Prahova, la domiciliul unei persoane bănuite de infracțiunea de difuzare neautorizată de programe radio. Un mandat de aducere a fost pus în executare.

Din cercetări a reieșit faptul că în luna octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 34 de ani ar fi emis programe radio în regim pirat.

În urma percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate, două antene tip dipol deschis și cablu coaxial, o unitate pc., o masă de mixaj și un mixer audio, 2 surse de alimentare, un amplificator pentru radio frecvență artizanal, un miniemițător și 3 DVD-uri.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de difuzare neautorizată de programe radio și radiodifuzare de opere purtătoare de drepturi de autor și conexe, fără consimțământul titularilor de drepturi de proprietate intelectuală.

Activitatea a beneficiat de sprijinul reprezentanților Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații- Direcția Regională Muntenia.