Legile din Mali și Turcia îl împiedică pe Sory Ibrahim Diarra să mai plece în cantonament, la Lara! Golgheterul african al FC Petrolul va rămâne departe de echipă vreme de 12 zile!

Dragos Trestioreanu -

Legile din Mali și Turcia îl împiedică pe Sory Ibrahim Diarra să mai plece în cantonament, la Lara! Golgheterul african al FC Petrolul va rămâne departe de echipă vreme de 12 zile!

Duminică, 30 ianuarie 2022, la orele prânzului, delegația liderului la zi al ierarhiei Ligii a II-a de fotbal, FC Petrolul Ploiești, se va îmbarca într-un charter și va zbura spre Antalya, acolo de unde se va face transferul, cu autocarul, spre stațiunea Lara, gazda unui cantonament de pregătire și jocuri timp de 12 zile (30.I.-11.II.2022). Față de lotul anunțat deja de www.gazetaph.ro au intervenit două modificări, cea mai importantă fiind imposibilitatea de a mai face deplasarea în Turcia a golgheterului „lupilor”, atacantul Sory Ibrahim Diarra (foto sus), obligat să rămână departe de echipă pe tot timpul stagiului de la Lara!

În luna decembrie 2021, plecat acasă, în Mali, în vacanță, Diarra a depus actele pentru schimbarea pașaportului său, care urmează să expire nu peste multă vreme. Numai că, în statul african, legile sunt clare: noul document se eliberează după 90 de zile, astfel că fotbalistul va intra în posesia acestuia abia în luna martie a.c.! Pe cale de consecință, el nu a putut primi viza de intrare în Turcia, întrucât ambasada acestei țări nu ia în considerare pașapoarte ce urmează a expira în câteva luni. Acestea fiind ligile, bineînțeles că trebuie și respectate, jucătorul având însă de suferit în privința pregătirii, una separată de coechipieri. Asta după ce a lipsit și de la primele opt zile de după startul antrenamentelor. Sory Diarra va trebui astfel să se pregătească la Ploiești, alături de un antrenor din cadrul clubului, un ul care va primi această sarcină. Însă, îi vor lipsi, desigur, meciurile-test, mai precis cele patru care sunt programate în Turcia. Va compensa totuși în următoarele de după revenirea la Ploiești.

A doua modificare este scoaterea din listă a celui de-al treilea portar, „underul” Eduard Berbeacă, și înlocuirea lui cu ultimul transfer de până acum, fostul titular al buturilor Astrei Giurgiu, Sebastian Moroz (1,80 metri), cel care va împlini 24 de ani pe aprilie 2022. Din cauza neachitării la termen a cel puțin trei salarii, Moroz a făcut memoriu la FRF și a fost declarat jucător liber de contract, acceptând să semneze imediat un contract cu FC Petrolul întins pe o perioadă de doi ani și jumătate. El a și debutat în poarta găzarilor, în amicalul de vineri, 28 ianuarie, de la Blejoi, 0-0 cu Unirea Slobozia, a doua remiză albă din jocurile de pregătire disputate până la plecarea în cantonamentul din străinătate. Prima a fost consemnată pe teren sintetic, la Câmpina, cu o formație clasată tot pe un loc de play-out, mai sus-menționata Astra Giurgiu. În jocul cu ialomițenii, Seba Moroz – care a evoluat 45 de minute – s-a remarcat în special în finalul primei reprize, atunci când a parat cu succes două șuturi periculoase ale mijlocașilor Antonio Cruceru, un fost petrolist în L2, și Răzvan Greu, ex-adversar cu Universitatea Cluj și Farul Constanța (de dinainte de unirea cu Viitorul). Originar din Satu Mare, talentatul goal-keeper a început fotbalul în orașul natal la echipa liceului cu profil sportiv, trecând apoi pe la Luceafărul Oradea, Național Sebiș și AFC Odorheiu Secuiesc, club de la care și-a urmat la Astra Giurgiu fostul antrenor de la această din urmă echipă, Florin Stângă. Acesta s-a despărțit și el de clubul „dracilor negri”, tot în această iarnă. Sătmăreanul a avut evoluții foarte bune în poarta giurgiuvenilor, fiind părtaș direct la mai multe dintre rezultatele neașteptat de bune ale Astrei, din vară și până spre finele anului trecut.

Foto: www.fcpetrolul.ro