Doi alpiniști au murit în escaladă, în Munții Bucegi

Daniel Dimache -

Doi alpiniști au murit în escaladă, în Munții Bucegi
Ieri, muntele și-a luat obolul de vieți tocmai dintre aceia care îl iubesc mai mult decât orice și vor să-l supună, în orice anotimp, în orice condiții. Doi alpiniști tineri, fată și băiat și-au pierdut viața în Munții Bucegi, în escaladă.
După ce fata a căzut în prăpastie, băiatul a sunat la 112 și a încercat, de unul singur, să o salveze. Amândoi au plătit cu viața.
Cum s-a întâmplat povestesc chiar salvatorii montani, într-o postare pe social media făcută aseară:
”Acțiune deosebit de dificilă, aflată în desfășurare, în Bucegi. Un apel 112, recepționat de către Dispeceratul Salvamont Prahova, ne anunța că o alpinistă a căzut din Brâna Mare a Morarului, înspre Valea Cerbului. O echipă de prim răspuns, formată din 3 salvatori montani, se deplasează spre locul accidentului, pentru a evalua starea victimei și a acorda primul ajutor medical, dacă este cazul. Echipa de sprijin, formată din 8 salvatori montani, va veni în ajutorul primei echipe, asigurând transportul victimei și recuperarea celui ce a anunțat accidentul.”
Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit ambele persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el.
Fata a fost coborâtă ieri noapte, iar băiatul astăzi.