Efectele curăţeniei de primăvară: incendii în tot judeţul

Redactia -

Efectele curăţeniei de primăvară: incendii în tot judeţul
  1. În perioada 17-18.03.2012, echipajele de pompieri au intervenit la 13 arderi necontrolate, astfel:

– În localitatea Urlaţi, s-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată, suprafaţa incendiată a fost de aproximativ 7ha.

 

– În localitatea Păuleşti, s-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată unde au ars arbuşti şi vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 2ha.

– În localitatea Cocorăştii Mislii, au ars aproximativ 500 mp.

– În localitatea Boldeşti Scăieni, cartier Seciu, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 5 ha.

– În comuna Valea Călugarească, sat Rachieri, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 3000 mp.

– În comuna Măgureni, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 2000 mp.

– În localitatea Boldeşti Scăieni, strada Dealului, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 8 ha.

– În comuna Bucov, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 30000 mp.

– În comuna Vărbilău, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 6500 mp.

  

– În comuna Albeşti Paleologu, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 5 ha.

– În localitatea Vălenii de Munte, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţa de aproximativ 1,5 ha.

Pentru stingerea incendiilor de vegetatie uscata s-a intervenit cu 12 autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu un efectiv de 72 de pompieri.

  1. 17.03.2012, ora 16:07 – incendiu casă particulară în comuna Drăgăneşti

* În comuna Drăganeşti, sat Hatcărau, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar S. Chira. Au ars: tavanul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp şi obiecte de mobilier şi s-au degradat în proporţie de 80% pereţii locuinţei. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5.000 lei.

Cauza probabilă: jar sau scâtei – jar căzut din sistemele de încălzit.

  1. * 18.03.2012, ora 13:12 – incendiu casă particulară în comuna Valea Călugărească. În comuna Valea Călugărească, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. A ars acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei. Cauza probabilă: flacara – foc deschis în spaţii deschise. În urma intervenţiilor pentru stingerea incendiilor nu s-au înregistarat victime.

 

 

Echipajele SMURD au intervenit în 55 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.