Emanoil Savin, cu arme şi bagaje în PNL

Daniel Dimache -

Emanoil Savin, cu arme şi bagaje în PNL

Senatorul independent, fost PSD, Emanoil Savin a participat în această după-amiază la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, fiind prezentat ca fiind nou membru al Partidului Naţional Liberal. Savin ar fi semnat adeziunea ieri, iar la şedinţa liderilor liberalilor din judeţ a luat cuvântul promiţând că se va ocupa personal de zona Văii Prahovei, pe care ar vrea să o facă în întregime”galbenă” după alegerile locale din primăvara anului viitor.

Fostul primar al oraşului Buşteni vreme de mai multe mandate, până „s-a plictisit” şi a intrat în senatul României, ales pe listele Partidului Social Democrat, nu este la primul act de traseism, el adaptându-se întotdeauna foarte bine contextului politic şi alăturându-se taberei aflate pe val. Savin a fost un apropiat al lui Liviu Dragnea, care, împreună cu fosta soţie Bombonica, i-a fost în 2011 naş de cununie la nunta de argint primarului oraşului de la poalele Bucegilor, pe atunci. Acesta a demisionat din PSD pe 25 septembrie 2019, iar la moţiunea de cenzură, deşi aanunţase că nu se va prezenta, a votat împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă, semn clar că urma să facă pasul decisiv spre liberali.

La şedinţa de azi a BPJ PNL Prahova, niciun liberal nu l-a contestat sau nici măcar nu a comentat la adresa lui Emanoil Savin, toţi fiind conştienţi că acesta va aduce multe voturi pe Valea Prahovei. Liberalii au mai fost anunţaţi că vor mai fi „transferaţi” doi primari PSD în tabăra lor, astfel, şeful liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, vrând să câştige şefia Consiliului Judeţean Prahova.

La alegerile locale de anul viitor se prefigurează reeditarea luptei de acum patru ani, dintre principalii candidaţi Bogdan Toader şi Iulian Dumitrescu, atunci câştigată de preşedintele PSD Prahova. Ambele tabere poartă discuţii şi cu Andrei Volosevici, pentru a candida la Primăria Ploieşti, însă acesta nu a lăsat să se întrevadă opţiunea sa.