Gata cu Petrolul la TV? În play-out se pare că „lupii” vor trece exclusiv pe internet! Prima apariție de acest gen, sâmbătă, la Reșița, la matineu, pe FCP TV! Se vor duela găzarii, oare, cu… Marius Măldărășanu, în Banat?

Dragos Trestioreanu -

Gata cu Petrolul la TV? În play-out se pare că „lupii” vor trece exclusiv pe internet! Prima apariție de acest gen, sâmbătă, la Reșița, la matineu, pe FCP TV! Se vor duela găzarii, oare, cu… Marius Măldărășanu, în Banat?

Cu o singură excepție, meciul de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (foto sus), din unicul sezon regular, terminat cu scorul de 1-1, restul partidelor Petrolului Ploiești, din această primă fază a campionatului Ligii a II-a, au fost toate preluate în direct de către Digisport, Telekomsport și Look. Odată însă cu ratarea calificării în play-off, șansele ca trupa ploieșteană să mai fie văzută la TV au scăzut dramatic, ba chiar s-ar putea anticipa că vor fi aproape de zero! Asta deoarece, mai mult ca sigur, posturile mai sus-menționate vor transmite live cele trei confruntări din fiecare etapă a play-off-ului, în urma căruia se vor decide trupele promovate direct și cele calificatele la baraj. Până în prezent, s-au preluat în direct câte patru dueluri pe etapă de sezon regular, rar cinci. Implicit, ar mai putea și acum să se facă loc cel puțin a unui joc din play-out, dar este mai greu de crezut, și-așa programul fiind foarte aglomerat la TV, curând și cu play-off și play-out (și) la Liga 1, bașca disputele din campionatele străine, care aduc un rating semnificativ.

În acest context, existând riscul ca, din 3 aprilie 2021 și până pe 8 mai, data ultimei runde din play-out, meciurile Petrolului să nu mai poată fi văzute la TV, clubul găzarilor le oferă, în schimb, suporterilor șansa de a-și urmări și în continuare favoriții pe micile ecrane, de data aceasta cele ale calculatoarelor, laptopurilor, tabletelor și telefoanelor. Pe internet, mai precis. Primul prilej de acest fel va fi sâmbătă, 3 aprilie, când – la oră de matineu, cum se zice în folclorul fotbalistic, adică de la 11.00 – FCP TV va transmite live de la Reșița debutul Petrolului în play-out, contra echipei ex-„lupului” Nini Popescu, CSM din localitate. Interesant este că băieții lui Octavian Grigore – cel care a primit dreptul de a continua, cel puțin în prima etapă a play-out-ului, în fruntea staff-ului tehnic al „galben-albaștrilor” – ar putea da piept cu aceia ai lui… Marius Măldărășanu, tehnician ca și instalat ca antrenor principal la echipa din urbea de pe malurile Bârzavei, după cum notează www.liga2.prosport.ro! Rămas în afara fenomenului, așa cum se zice în lumea fotbalului, după ce nu s-a mai înțeles la contract cu ultima sa grupare, Metaloglobus București, prahoveanul Măldărășanu ar putea reveni pe banca tot a unei divizionare secunde, iar asta de la confruntarea împotriva fostei sale echipe, Petrolul Ploiești.

Dacă va fi așa, vom afla oricum mai devreme, fiind greu de crezut că eventuala instalare pe banca Reșiței a lui Marius ar fi anunțată abia în preajma disputei cu Pol Roigé Rodríguez și coechipierii acestuia. Altfel, din nefericire pentru Tavi Grigore, s-ar putea să nu beneficieze nici în Banat de serviciile absenților din ultimul joc al sezonului regular, cel câștigat la Cluj, în dauna Universității: Viorel Lică, Antoniu Manolache, Nir Lax și Romario Moise, cărora li se vor adăuga, desigur, mai vechi jucători cu probleme medicale, Robert-Daniel Enache și Amidu Salifu. Va reveni însă, de la echipa națională a Republicii Moldova, portarul Nicolai Cebotari, dar e greu de crezut că acesta va fi inclus în delegația pentru meciul de la Reșița, știut fiind că primii doi portari sunt, acum, Raul Avram și Georgi Kitanov, ca și la Cluj. Însă, la fel ca în Ardeal, Grigore va avea totuși de unde alege lotul de 20 care va fi trecut în raportul de joc, lotul fiind stufos. Ceea ce a fost foarte bine, după cum se observă și-acum. Îmbucurător este că niciun fotbalist al Petrolului, care putea primi cartonaș de suspendare în meciul cu „U” nu a făcut-o, și astfel, pe lângă accidentați, nu vor mai lipsi și alți jucători. Chiar dacă se află la distanță destul de mare de echipa de pe locul trei, iar viitoarele gazde au o situație delicată în clasament, petroliștii nu se gândesc decât la victorie pe arena din valea Domanului, deoarece se află la numai un punct în urma „liderului” Grupei B, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Mai exact, a unei formații care îi va primi, pe propriul teren, pe „galben-albaștri”, în etapa a III-a a play-out-ului. În condițiile în care și în această fază a întrecerilor nu se joacă tur-retur, fiecare meci trebuie abordat numai la victorie, pentru câștigarea acestei grupe, care ar arăta că ratarea calificării în play-off a fost doar un simplu accident!

P.S. Am citit acum că, din prima etapă a play-out-ului, se va da și un meci la TV, este din Grupa A, CSM Slatina – Universitatea Cluj, și va debuta duminică, 4 aprilie, la ora 12.30. Deci, ar mai fi speranțe să se revadă și Petrolul la TV!

Publicitate

Foto: captură FCP TV, www.digisport.ro și www.fcpetrolul.ro