Inundaţii în comuna Bărcăneşti

Daniel Dimache -

Inundaţii în comuna Bărcăneşti

Comuna Bărcăneşti a fost grav afectată de inundaţii, în urma ploilor din ultima perioadă.  Traficul a fost blocat  în dreptul Liceului Agricol, din cauza apei care a inundat carosabilul, iar circulaţia rutiera a fost dirijată pe străzile adiacente. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei printr-un dispozitiv care a traversat DN1 și a revărsat surplusul de apă într-un canal de irigații.

Totodată, a informat ISU Prahova,  peste 30 de locuințe din comuna Bărcăneşti au fost inundate. La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care au acționat pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele.

Pe bună dreptate, oamenii aşteaptă altceva decât să ajungă să fie inundaţi, fenomen care se întâmplă din ce în ce mai des, iar pompierii sau alte forţe de intervenţie să vină să blocheze străzile şi să scoată apa cu motopompe de pe carosabil şi din locuinţele inundate. Aşteaptă măsuri care să stăvilească sau chiar să elimine fenomenul inundaţiilor în comuna Bărcăneşti. Iar aceste măsuri nu pot fi luate numai la nivel local, ci cu sprijinul şi implicarea unor instituţii judeţene şi naţionale. Gazeta de Prahova a publicat de curând, după alt val de inundaţii petrecut cu nici două luni în urmă un interviu cu primarul comunei, care arată cauzele fenomenului, care sunt prezumtivii vinovaţi, demersurile făcute de administraţia locală de ani buni, pe cont propriu şi pe lângă instituţii şi autorităţi responsabile pentru a se implica. Materialul îl puteţi aceesa la adresa „Valeriu Lupu, primar Bărcăneşti: Benzinăria Lukoil, lucrările de drumuri judeţene şi comunale au creat pericolul indundaţiilor. Căutăm soluţii…”