Site icon Gazeta de Prahova

ISU: Recomandări pentru a vă feri copiii de incidente

isu

Pregătirea copilului pentru a-şi apăra viaţa în situaţii de urgenţă nu poate fi omisă din întreaga activitate de educare a omului, determinată de respectul pentru viaţă, muncă şi pentru cultură realizată prin învăţătură şi cunoaştere. Cultivarea copilului în acest domeniu contribuie la formarea unei personalităţi mai puternice, la luarea deciziilor în mod raţional, la preîntâmpinarea obstacolelor care apar în mod neprevăzut.

Statisticile despre numărul incendiilor şi a pierderilor de vieţi omeneşti datorate jocului copiilor cu sursele de aprindere sunt elocvente. Pericolele generate s-au datorat inocenţei copiilor ori indiferenţei părinţilor faţă de riscurile focului.

Publicitate

Axioma despre „Omul care nu se gândeşte sau nu prevede lucrurile îndepărtate are necazul aproape” este concludentă în activitatea de apărare împotriva incendiilor.

„O viaţă de om nu poate fi pusă în cumpănă nici cu toate bogăţiile lumii” spune un mare gânditor umanist şi om de stat englez (Thomas Morus, 1478-1535).

Reguli de prevenire a incendiilor pentru copii:

Cultivarea copilului în domeniul situaţiilor de urgenţă contribuie la formarea unei personalităţi mai puternice, preîntâmpinarea obstacolelor care apar în mod neprevăzut precum şi luarea deciziilor în mod raţional.

Să ne gândim la copiii noştri! Educaţia lor este un atribut al maturităţii, munca pentru educaţia lor este condiţia vieţii, înţelepciunea, fericirea şi răsplata.

 

Exit mobile version