Lista elevilor premiaţi după etapa județeană a concursului ”Memoria Holocaustului”

Redactia -

Lista elevilor premiaţi după etapa județeană a concursului ”Memoria Holocaustului”

Instituția Prefectului a premiat elevii de gimnaziu participanți la etapa județeană a concursului ”Memoria Holocaustului”. Nu trebuie să uităm dreptul la viață, demnitate și umanitate furat victimelor Holocaustului.

Una dintre cele mai mari tragedii ale istoriei secolului al XX-lea a constituit-o Holocaustul, ce a vizat exterminarea populației evreiești de către regimul nazist din Germania, din motive de ură rasială. Pentru că amintirea victimelor Holocaustului trebuie să rămână veşnic în memoria și în inimile noastre, miercuri, 30 august a.c., prefectul Virgiliu- Daniel Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu au premiat elevii participanți la concursul ”Memoria Holocaustului”, pentru etapa în care și-au reprezentat școala la nivel județean. 

Evenimentul de premiere a avut loc la Palatul Administrativ, în cadrul Cancelariei Prefectului, unde au fost prezenți atât cei 11 elevi premiați (conform tabelului atașat), cât și profesorii îndrumători ai acestora.

Momentul premierii a fost urmat de vizitarea și prezentarea fiecărei lucrări în parte de către propriul autor. Expoziția cu cele 11 lucrări a putut fi admirată în holul Instituției Prefectului Județul Prahova timp de mai bine de o lună de zile.

Începând cu anul şcolar 2022-2023 concursul „Memoria Holocaustului” este organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene.