Mesajul primarului Iulian Bădescu pentru suporterii Petrolului

Redactia -

Mesajul primarului Iulian Bădescu pentru suporterii Petrolului

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a publicat pe pagina personală de Facebook un mesaj adresat suporterilor petrolişti. Iată cum comentează edilul evenimentele din ultima perioadă în care este implicat clubul sportiv prahovean:

„Am fost întotdeauna și voi fi în continuare, iar asta nu are nicio legătură cu actuala mea calitate, aceea de primar, un susținător declarat al echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, pentru care ploieștenii au făcut atâtea sacrificii în ultimii ani. Aceste sacrificii au început să fie răsplătite.

În primul rând, cu, poate, cel mai frumos stadion construit în ultimii ani în România. Apoi, cu faptul că, după o luptă de ani de zile, pornită și susținută de cei mai fideli suporteri ai vreunei echipe de fotbal, numele de FC Petrolul a intrat în patrimoniul Consiliului Local, de unde nu mai poate pleca. În fine, după o pauză de 18 ani, Cupa României a poposit din nou la Ploiești, asta însemnând și o participare în cupele europene. O participare care ne-a arătat pe de o parte că putem sta, fără probleme, la masa bogaților Europei, iar pe de altă parte că eforturile pe care le-am făcut cu toții în numele performanței sportive și a dorinței de revenire a Ploieștiului pe harta fotbalistică a continentului nu au fost în zadar.  Anul acesta, sunt șanse nu doar să reedităm performanțele sezonului trecut, deci să avem continuitatea atât de necesară performanței, ci chiar să depășim acele rezultate, ceea ce nu poate, desigur, decât să ne umple tuturor sufletele de bucurie.  În acest context, privesc cu deosebită îngrijorare poziția unor oameni politici și discuțiile apărute în spațiul public în ultima perioadă.
 Ieri, după lupte de culise demne de o cauză mai bună, Consiliul Local a decis să mențină asocierea cu clubul FC Petrolul.
 Date fiind diversele interpretări care s-au dat evenimentelor din ultima vreme, am considerat că trebuie să am o discuție cu antrenorul Cosmin Contra și cu jucătorii. Am făcut asta de fiecare dată când situația a cerut-o și îmi voi respecta și în viitor promisiunea de a fi aproape de echipă și de a da dovadă de transparență. În acest sens, în această dimineață am plecat în cantonamentul din Turcia al echipei.  Vreau să-i asigur pe iubitorii fotbalului din Ploiești că indiferent de scenariile care stau la baza acțiunilor întreprinse în ultimul timp de diverse cercuri de interese, Petrolul rămâne al ploieștenilor, iar eu, în calitate de primar, echipa de la Primăria Ploiești și consilierii care cred în FC Petrolul vom face tot ce depinde de noi pentru a premia cum se cuvine performanța fotbalistică a celui mai iubit club din țară.  Mi s-a spus de multe ori în ultimele săptămâni că mai bine nu luam decizia de a premia performanța Petrolului. Pe fiecare om care m-a sfătuit astfel l-am întrebat: ai fost vreodată pe Ilie Oană? Ai auzit vreodată 15.000 de ploieșteni strigând: Petrolu´, Petrolu´! Ai strigat cu ei? Dacă nu, n-ai cum să înțelegi…
 Hai, Petrolul!”, încheie primarul Iulian Bădescu