Minciuna are picioare scurte! Și la Petrolul, club la care omisiunea devine… literă de lege

Dragos Trestioreanu -

Minciuna are picioare scurte! Și la Petrolul, club la care omisiunea devine… literă de lege

O informație, postată ast[zi, 29 ianuarie 2016, pe www.stiridesport.ro, potrivit căreia SC FC Petrolul ar fi renunțat la a-și mai susține cauza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (foto; www.fcschaan.li), de la Lausanne, din Elveția, îi bulversează pe suporterii „lupilor”, cei care au trăit până acum cu speranța că favoriții lor, prin recuperarea celor 6 puncte luate de FRF, înainte de startul actualei ediții de campionat a Ligii 1, vor avea șanse mai mari de a se salva de la retrogradare, după play-out! Siteul mai sus menționat notează însă că patronatul Petrolului de fapt nu mai lupta decât pentru recuperarea a 3 puncte, ci nu a șase. Asta pentru că restul fuseseră imputate Asociației Lupii Galbeni 2012, care nu se află în procesul de insolvență.

Cu acest prilej, se mai notează și că oficialii clubului găzarilor au apreciat că efortul financiar pentru recuperarea celor 3 puncte ar fi fost prea mare și nu și-ar mai avea astfel rostul. Dacă știrea chiar are acoperire, atunci devine clar că Petrolul va avea cele mai puțin șanse de a mai scăpa la vară de revenirea în eșalonul secund. Cum, în play-out, punctele se înjumătățesc, iar Petrolul are în prezent doar opt, ar trebui să câștige toate cele trei meciuri rămase din returul sezonului regular, cu CS Universitatea și ACS Poli Timișoara, în deplasare, și cu Viitorul Constanța, acasă, misiune cvasi-imposibilă în condiții normale, pentru a mai visa la ceva bun. Cu 17 puncte, „galben-albaștrii” ar porni în ultima fază a competiției cu un bilanț de 9, conform regulamentului întrecerilor optându-se pentru rotunjire în plus. Aflată în aceeași situație, CFR Cluj merge mai departe, la TAS, pentru recuperarea celor 6 puncte retrase, tot înaintea startului, de către Comisia de Licențiere a FRF-ului. Evident, cu specificarea că ardelenii nu sunt amenințați cu retrogradarea chiar și dacă nu le vor primi pe 29 februarie, dată la care TAS a anunțat că va da verdictul.

Foarte ciudat este că, deși se știa – dacă informația siteului de mai sus este corectă – că se contestă doar 3 puncte, patronatul SC FC Petrolul i-a lăsat, mințind prin omisiune, pe suporteri să creadă că echipa lor de suflet ar primi dublu! Acest tratament aplicat pătimașilor și fidelilor fani ai Petrolului este absolut indamisibil, în condițiile în care știrea va avea acoperire deplină. Mă întreb, atunci, de ce se mai fac acum eforturi pentru împrumutul și al unui al treilea dinamovist, fostul junior al clubului găzarilor Ionuț Șerban, mijlocaș la închidere. Informație postată tot de același www.știridesport.ro. Pentru ce se mai bate Petrolul, dacă salvarea de la retrogradare a devenit aproape o… Fata Morgana?! În condițiile actuale, făcând haz de necaz, vorba cuiva, nu retrogradarea ar fi tragedia, cât falimentul… balaurul! Altfel, ar fi a doua oară când se află despre ceva important din cadrul clubului petroliștilor, după ce, anul trecut, se credea că municpalitatea ar recupera totul de la actualul patronat, în anumite condiții, dar s-a aflat mai târziu că nu ar fi fost chiar așa. Deci, deja, minciuna prin omisiune tinde să devină… literă de lege la SC FC Petrolul!