Nou pasaj rutier la Sinaia. Decizie în şedinţa de Guvern de joi

Redactia -

Nou pasaj rutier la Sinaia. Decizie în şedinţa de Guvern de joi

În şedinţa de Guvern de joi, 3 august, va fi supusă aprobării şi o hotărâre care vizează construirea unui pasaj rutier la Sinaia.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., instituție aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, va derula obiectivul de investiție de utilitate publică și interes național „Amenajare pasaj rutier la intersecția DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”.

Investiția este necesar a se realiza deoarece în prezent traficul rutier în interiorul orașului Sinaia se realizează cu dificultate din cauza
numărului mare de autovehicule ce tranzitează Drumul Național 1, prin interiorul orașului, dar și a trecerilor de pietoni și a traficului local aferent străzilor care converg în Drumul Național 1, ceea ce conduce la timpi mari de așteptare în coloanele care se formează din cauza
staționării îndelungate a autoheviculelor în interiorul orașului, consum sporit de carburant, poluare fonică și emisii crescute de noxe.

În vederea fluidizării traficului se propune reamenajarea zonei intersecției dintre DN 1 și Bulevardul Republicii prin realizarea obiectivului de investitii „Amenajare pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”.

Scopul hotărârii de Guvern este înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile, în suprafaţă totală de 4.323 mp, trecute în domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- S.A. a obiectivului de investiţie ,,Amenajare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)”.

Hotărârea poate fi consultată aici.