O acţiune a poliţiei în judeţ s-a lăsat cu reţineri şi dosare penale

Redactia -

O acţiune a poliţiei în judeţ s-a lăsat cu reţineri şi dosare penale

La data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 12.45, polițiștii Secției Rurale Valea Călugărescă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Județean 139 au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Colceag.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

La data 4 ianuarie a.c., în jurul orei 18.15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Școlii din oraș au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, din comuna Scorțeni.

Întrucât conducătorul auto emana și halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În seara zilei de 4 ianuarie, a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o persoană, despre faptul că, un bărbat ar fi consumat băuturi alcoolice și intenționează să plece cu autoturismul.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, dar nu a fost identificat autoturismul și persoana în cauză.

Astfel, au fost efectuate mai multe verificări, iar la scurt timp, șoferul a fost depistat, circulând cu autoturismul pe Bulevardul Republicii, fiind identificat în persoana unui bărbat de 42 de ani, din municipiul  Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală unde, în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz recoltare de mostre biologice de sânge.

În dimineața zilei de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Național 1 au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din municipiul Ploiești.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Mănești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Cocorăștii Colț.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au constatat că tânărul emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Astfel, în urma probatoriului administrat, noaptea trecută, față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.