PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, DE LIPSIRE DE LIBERTATE ȘI DE FURT CALIFICAT

Daniel Dimache -

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat 10 percheziții în municipiului Ploiești, la 8 persoane bănuite de săvârșirea a 3 infracțiuni de tâlhărie calificată, 3 infracțiuni de lipsire de libertate și o infracțiune de furt calificat din locuință.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu finalul lunii noiembrie a.c., persoanele ar fi abordat părțile vătămate sub pretextul cumpărării de substanțe cu efecte psihotrope, după care, prin amenințări și violențe, le-ar fi deposedat de bani și de aceste substanțe. Două dintre infracțiunile de tâlhărie ar fi fost comise în locuințele persoanelor vătămate.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 25.000 de lei.

La percheziții, au fost ridicate bunuri susceptibile a fi utilizate la comiterea faptelor, respectiv arme albe, telefoane mobile, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihotrope.

Cele 8 persoane au fost conduse la sediul Poliției municipiului Ploiești pentru audieri.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti. Acțiunea a beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.