Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc din Ploiești, București și Constanța

Daniel Dimache -

Începând cu luna martie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au documentat activitatea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc, care acționa în municipiul București și în județele Constanța și Prahova.

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au prins, în flagrant delict, în județul Constanța, un bărbat după ce, în prealabil, acesta se aprovizionase cu o cantitate de metamfetamină.

Ulterior, la data de 20 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 26 de persoane au fost conduse la sediul unității, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că o parte din membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu droguri de la dealeri din municipiul Constanța, care ulterior erau comercializate către diferiți consumatori.

După finalizarea audierilor, față de 3 dintre persoanele bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile.

La data de 23 septembrie, un alt bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor a fost depistat de polițiști în municipiul București și față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior aceea a arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”.