Rezultatele controalelor din trafic din zilele de 29 și 30 iulie

Redactia -

Rezultatele controalelor din trafic din zilele de 29 și 30 iulie

În dimineața zilei de 29 iulie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în municipiu au oprit, pentru control, pe strada Mărășești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani, domiciliat în municipiu.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

  • În jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe DC 35 A, în comuna Poienarii Burchii, un moped condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că tânărul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot din verificări, a mai reieșit faptul că mopedul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Având în vedere probatoriului administrat, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicuul sub influența alcoolului.

 

  • La aproximativ o oră distanță, tot polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au oprit, pentru control, un autoturism condus de un alt tânăr în vârstă de 25 de ani, din județul Dâmbovița. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot din verificări, a rezultat faptul că autovehiculul în cauză nu este înmatriculat, iar cu privire la numărul de înmatriculare consemnat pe plăcuțe, a reieșit că acesta aparține unui alt autoturism.

Având în vedere probatoriului administrat, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

  • Ulterior, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat din comuna Gornet, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras autoturismul personal.

În baza sesizării, polițiștii deplasați la fața locului au identificat persoana apelantă care a declarat faptul că la imobilul său ar fi venit un tânăr în vârstă de 25 de ani, care i-ar fi solicitat să îi returneze o sumă de bani împrumutată în urmă cu aproximativ 3 săptămâni.

Întrucât acesta nu a primit banii solicitați a luat cheia autoturismului ce se afla parcat în curtea imobilului și s-a deplasat către comuna Păcureți.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat autoturismul în cauză, iar la volanul acestuia a fost identificat tânărul care a declarat faptul că nu ar fi sustras autoturismul ci l-ar fi luat în contul banilor ce i se cuveneau.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință.

 

  • În seara de 29 iulie a.c., în jurul orei 23.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino , un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul București.

Întrucât bărbatul avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Cocaină).

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

  • În noaptea de 29 spre 30 iulie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit, pentru control, pe DC 115 A, în comuna Măgureni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

  • În dimineața zilei de 30 iulie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112, de către un conducător auto, cu privire la faptul că un alt conducător are un comportament agresiv în trafic, pe Drumul Național 1, în comuna Bănești.

În baza sesizării, cei doi conducători auto au fost identificați în trafic, fiind testați cu aparatul drugtest, iar în cazul conducătorului auto reclamat, în vârstă de 40 de ani, rezultatul a indicat o valoare pozitivă la o substanță psihoactivă.

Ulterior, bărbatul din municipiul București a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

  • În jurul orei 18.30, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mărășești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani.

Întrucât conducătorul auto din comuna Târgșoru Vechi manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanța marijuana, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

  • În jurul orei 23.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani.

Întrucât conducătorul auto din municipiul Ploiești manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanța cocaină, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

Astfel, în toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

 

  • Tot ieri, în jurul orei 17.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Boldești Scăeni, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Unirii din oraș au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Ploiești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de acesta nu figurează înmatriculat în circulație.

De asemenea, polițiștii au mai constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat tânărului, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către tatăl său, deși acesta cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințare.