Site icon Gazeta de Prahova

Şase colegii prahovene sunt declasificate pentru rezultate slabe la bacalaureat

Şase colegii prahovene sunt declasificate, ca urmare a faptului că nu au îndeplinit criteriile educaţionale impuse la acest nivel.

„A intrat în vigoare un ordin al ministrului Educaţiei, care stipulează faptul că titulatura de colegiu sau colegiu naţional se câştigă şi se menţine permanent, deci nu este un dat pe veşnicie. Prin urmare toate unităţile şcolare care deţin această titulatură trebuie să depună eforturi permanente ca să o menţină. Periodic are loc evaluarea performanţelor obţinute la nivelul tuturor şcolilor, iar în cazul în care nivelul performanţei scade sub o anumită limită, ele pierd dreptul de a purta această titulatură, ceea ce nu le împiedică să depună eforturi să-şi recapete denumirea şi să o păstreze mai târziu”, a declarat inspectorul Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova.

Publicitate

La ultima evaluare făcută, care a cuprins perioada ultimilor cinci ani, 6 colegii tehnice din judeţul Prahova nu au îndeplinit criteriile educaţionale, urmând să fie declasificate la nivelul de licee. Acestea sunt colegiile ploieştene „Elie Radu” (energetic), „Lazăr Edeleanu” (chimie, în foto), „Toma Socolescu” (construcţii), precum şi Colegiul Agricol „Gheorghe Ionescu Sisești” din Valea Călugărească, Colegiul Tehnic „Gheorghe Lazăr” Plopeni, Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” Câmpina.

Din cele cinci criterii impuse, colegiile nu au reuşit să-l îndeplinescă pe cel privind notele obţinute la bacalaureat, anume că media pe cinci ani obţinută de absolvenţii fiecărui colegiu la bacalaureat a fost sub media naţională.

În ce priveşte creşterea în clasificare, doar un liceu tehnologic din judeţ, anume cel din Măneciu a obţinut rezultate care i-au adus un rang superior, obţinând titulatura Colegiul „Ferdinand 1”.

 

Exit mobile version