Petrolul Ploiești este lider în play-out și favorită clară în meciul cu CS Mioveni

Redactia -

Petrolul Ploiești este lider în play-out și favorită clară în meciul cu CS Mioveni

Petrolul are trei victorii la rând pentru prima dată din octombrie

Petrolul Ploiești s-a instalat în fruntea clasamentului din play-out-ul Superligii după ce a reușit să câștige pe terenul celor de la U Craiova 1948. Pentru Petrolul urmează acum meciul cu CS Mioveni, ultima clasată din Superliga, astfel că este favorită certă și are șanse să rămână în fruntea ierarhiei, pe o poziție care duce la barajul pentru Conference League.

Victoria din meciul cu U Craiova 1948 le dă speranțe jucătorilor prahoveni, într-un moment în care atmosfera de la club este tot mai bună, pe fondul rezolvării problemelor financiare de noul acționariat. Petrolul privește cu optimism către viitor, mai ales că o așteaptă două meciuri pe teren propriu, la care va beneficia și de sprijinul suporterilor prahoveni.

Astfel, pe 10 aprilie, de la ora 17:30, Petrolul o va întâlni pe CS Mioveni, ultima clasată din Superliga, care vine după trei meciuri la rând fără victorie în campionat și eșecul usturător din Cupă (4-1 pe terenul lui Sepsi). Având în vedere diferența din clasament și de formă, cota oferită de agențiile de pariuri sportive pentru victoria gazdelor este de nerefuzat. Petrolul Ploiești are cota 2.05 să câștige meciul și 4.15 să câștige la handicap -1 (victorie la minim 2 goluri diferență).

Petrolul este într-o formă foarte bună în campionat și a înregistrat trei victorii la rând, fără să primească vreun gol. Mai întâi, prahovenii au câștigat cu 1-0 în deplasare la FC Argeș, iar apoi au învins acasă UTA Arad, tot cu același scor. Apoi a venit succesul de pe terenul lui U Craiova 1948, cu același scor.

Ultima dată când Petrolul a avut o serie de trei victorii la rând în campionat a fost la finalul lunii octombrie. Atunci, prahovenii au învins FC Argeș cu 2-0, s-au impus cu 1-0 la Voluntari, pentru ca apoi să câștige și meciul cu UTA Arad.

Înaintea partidei cu CS Mioveni, prahovenii au 24 de puncte și sunt în fruntea ierarhiei din play-out. De partea cealaltă, CS Mioveni este ultima, cu 11 puncte. În sezonul regulat, CS Mioveni s-a impus pe teren propriu, în luna ianuarie, cu 1-0, în timp ce în partida de pe Ilie Oană scorul a fost 0-0. Petrolul are trei meciuri la rând fără victorie cu CS Mioveni, iar ultimul succes datează din august 2020, când prahovenii au câștigat cu 2-1.

Petrolul se gândește la cupele europene

După succesul cu U Craiova 1948, fotbalistul celor de la Petrolul, Gicu Grozav, a afirmat că se gândește deja la calificarea în cupele europene. El pune forma bună a prahovenilor și pe seama faptului că problemele financiare ale „lupilor galbeni” s-au rezolvat.

„Suntem pe primul loc, dar mai sunt meciuri de disputat. Ne așteaptă meciuri grele, rămânem cu picioarele pe pământ. După terminarea play-out-ului vedem unde ne vom clasa și vedem ce avem de făcut în continuare. Cum am spus, știam că va fi un meci greu, mai ales că joacă acasă Craiova. Ne-am pregătit bine. Drept dovadă, se și vede. Am luat punctele și mergem la Ploiești fericiți. Când lucrurile sunt bine din punct de vedere financiar și sportiv lucrurile încep să se vadă. Ne bucură, rămânem concentrați. Ne pregătim bine și la următorul meci să fim sută la sută. Și pentru mine ar însemna ceva frumos. Am mai jucat cu Petrolul în cupele europene. Pentru asta ne luptăm, dar cum am spus la început, rămânem cu picioarele pe pământ și la final vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Gicu Grozav la finalul partidei”, a spus Gicu Grozav, conform Digi Sport.

Conform formatului competițional, prima clasată din play-out la finalul sezonului va disputa barajul pentru calificarea în Conference League cu o grupare din play-off.

Va fi o lună plină pentru Petrolul

După meciul cu CS Mioveni, Petrolul mai are programate încă trei meciuri în luna aprilie. Pe 16 aprilie, de la ora 18:15, pe Ilie Oană va sosi Universitatea Cluj, echipă antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, care a arătat multe momente bune în acest an. Apoi, pe 22 aprilie, prahovenii se vor deplasa la FC Voluntari, pentru ca luna să o încheie cu un meci pe teren propriu, cu un meci contra lui FC Botoșani.